Hidden Secrets of Money – Mike Maloney

Mike Maloney har via Gold and Silver publicerat första avsnittet i en serie om pengar och vår ekonomiska värld. Då Mikes bok Investing in gold & Silver var den som fick upp ögonen på mig för hur världen fungerar och ser ut egentligen så publicerar jag gärna hans filmer.

Dock så har det hänt en del sedan jag läste denna bok. Jag har lärt mig mer och jag lär mig dagligen mer. Den syn som Mike har på världen är att guld och silver alltid följer pengamängden och det är det största argumentet för att priserna på dessa kommer att stiga är en sak och det andra är det som denna film tar upp. Att guld och silver är pengar. Det håller jag inte helt med om. Liksom att världen skulle fungera bättre på någon typ av guldstandard. Det är för stelbent och trångsynt att tro att vi kan fixera värdet på guld/silver och knyta vår valuta till dem. Vi har gått vidare och måste hitta nya lösningar.

Läs gärna FOFOA’s post: Moneyness 2 – Money is Credit för en djupare diskussion om begreppet pengar, krediter och rikedom (wealth).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *