USA Höjder Skuldtaket, Eller Ignorerar Det Tills I Maj

USAs Representanthus röstade precis igenom ett förslag som ger USA rätten att låna pengar fram tills den 19e maj då nytt beslut skall tas. USG (US Government) har nu alltså rätt att låna den mängd pengar som behövs för att driva landet, men ingen exakt summa har spikats. No limit. All in. De har alltså ignorerat taket och sparkat bollen framför sig ytterligare en gång. Regler är till för att brytas, eller? När det kommer till kritan så kommer alltid de som har makt att rösta sig själva mer makt och pengar. USA får inte heller enligt konstitutionen medvetet går i bankrutt. Ergo, kommer taket alltid att höjas tills dessa att något annat tvingar in landet i kris.

marketsbyscoris.com/2013/01/usa-slopar-skuldtaket.html
zerohedge.com/news/senate-vote-progress-increase-us-debt-ceiling-12-trillion
svd.se/naringsliv/nyheter/usa-hojer-skuldtaket-igen_7853786.svd
di.se/artiklar/2013/1/24/usa-hojer-lanetaket-tillfalligt/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *