Palanthir – Tänkvärt Av Carl Norberg

Carl Norberg skriver på bloggen Palanthir – carlnorberg.wordpress.com. Som vanligt mycket tänkvärda och välskrivna inlägg om vårt galna samhälle och beteende.

Nu senast skrev han om konceptet att pengar är en vara och att det med nollränta innebär att varan pengar inte längre har ett värde då det är just räntan som bestämmer värdet. carlnorberg.wordpress.com/2012/12/19/mind-your-busy-ness/

Lite underligt egentligen, kan jag tycka, att så många människor vet att ränta är ett pris på pengar, men att så få människor ser att pengar därför också blir en ”vara”.

Ännu lite underligare är det med den allmänna förståelsen hos människor för att om priset på denna vara (pengar) blir noll, ändå så tycks inte alls särskilt många människor bemöda sig om att inse att varan då blir utan värde. Likafullt så tycks ju de flesta människor verkligen älska denna vara som uppenbarligen inom kort inte alls har något värde.

Men, detta är bara ett av flera bra inlägg. Så, in och läs 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *