Kontraindikator Svensson: Köp Guld Nu!

I dagens Expressen står att läsa om den “guldrusch” som sker till diverse butiker och företag som köper guld. Svensson tömmer byrålådan och säljer familjejuvelerna för lite färska fiatpengar. Då guldpriset ligger kvar uppe runt de höga nivåerna så är det inte konstigt att vi i dagens samhälle utan pengar på sparkontot tittar till våra andra ägodelar för att komma upp med lite likviditet.

Jag märkte själv för några år sedan att det började dyka upp mer och mer radioreklam där du uppmanades att sälja ditt guld. Det dök upp små stånd och butiker inne i köpcentrum som köpte ditt guld på plats. Nu finns det en uppsjö av dessa företag och många vanliga guldhandlare erbjuder även de att köpa ditt guld.

Eftersom den stora massan alltid har fel (eller rättare sagt, ofta har fel timing). Så vore det i min mening klokt att köpa guld just nu i stället. Även om priset ligger kvar runt all time high så ser jag inte direkt något hot mot att det kommer att gå ner. Guld har ingen motpartsrisk. Guld är inte en skuld. Guld är värt något i sit. Guld representerar enrergi och arbete. Guld är beprövat. Att köpa guld (och silver) är att satsa pengar på att skuldkollapsen kommer att skörda sina offer.

Understanding how the world works is easy as soon as you understand the Wealth Hierarchy. Like this: Earn money/currency, buy what you need, save Gold, enjoy what life has to offer.

Real wealth. Get you some.

– Aristotle

2 thoughts on “Kontraindikator Svensson: Köp Guld Nu!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *