Top 14 Skäl Att Köpa Silver – Chris Duane

Chris är precis klar med sin serie om varför du skall köpa silver. Jag håller med att silver är, och kommer att vara, en mycket bra investering. Men om man läser FOFOA’s skrifter om freegold så är han mer övertygad om att Guld kommer att dra det längsta strået i den, eventuellt, kommande omställningen och omvärderingen av ädelmetallerna. FOFOA äger själv Guld & Silver, men har på senare tid börjat väga över mer åt guld.

Vad skall vi tro på? Vad skall vi göra?
Steg ett är att äga något av de två. Gör det bara. Ifrågasätt inte om det är rätt eller fel att gå in i metallerna. 10-15% är standardråd för exponering mot ädelmetaller även för de som inte jobbar med ädelmetaller eller är intresserade av dessa. Det är en “nobrainer”. FOFOA’s kommentar om ämnet hur mycket ädelmetaller man skall äga är: Äg så mycket som du känner att du har kunskap om ämnet. Detta har lett till att FOFOA, med flera anhängare, är 100% investerade i ädelmetaller. Det får stå för dem att de har lagt alla ägg i en korg. De är övertygade om sin sak och de tar en “risk” med detta, men jag är nog bredd att hålla med dem om att det är ett väldigt väldigt säkert kort när vi nu går framåt.

Steg två är att fatta beslut om din risktolerans. Jag undviker att ge råd, men jag uppmanar dig att läsa på från alla typer av källor och skapa dig din egen uppfattning. Silver kan i min mening ha mer potentiell uppsida än guld av flera skäl som nämns ovan. Men är du mer en säker spelare så är guld absolut inget förlorande koncept, återigen, i min mening.

I en värld med minskande avkastning på investeringar som dessutom kan bli värdelösa över en natt vad har minst risk att gå ner i värde? Och vad har störst chans att öka kraftigt i värde? …just det.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *