Silver & Guld På Väg Att Nå Tipping Point?


Det bubblar under ytan i ädelmetallerna. Guld & Silver har långsamt rört sig uppåt och ligger och sniffar precis under viktiga motstånd.

Varje dag skrivs det spaltmeter om metallerna och det spelas in otaliga timmar podcasts och intervjuer. Det är mycket information där ute att ta del av och det mesta i min mening pekar nu på att vi har nått, kommer att nå, en tipping point i metallerna som kommer att ta upp priset till nya nivåer.

Manipulationen av metallerna är fortsatt stark, men marknaden kommer att vinna i slutändan. Oavsett om vi får QE3/4 eller liknande så kommer metallerna troligen att stiga, men det finns en risk för att priset kan sjunka pga en större händelse i “pappersvärlden”. Viktigt att komma ihåg om metallerna är att de representerar ett verkligt värde.

Men det är viktigt att komma ihåg att skilja på papperspriset i metallen och värdet i att äga den riktiga fysiska varan.
Metallerna har inga skulder eller annan part kopplade till sig. Du äger dem fullt ut om du har dem i din hand.
Metallerna representerar otroliga mängder energi som har gått åt vid utvinningen av dem. Detta i sig gör de värdefulla i en värld med ökande energipriser.
Vi fixerar oss vid priset i USD, GPB & EUR. Det priset kan och kommer att skifta otroligt mycket, men om du förstår värdet i metallerna kan du lättare hantera svängarna. Även om, som FOFOA skrivit om, priset sjunker ner till 200$/oz på guldet pga en enorm flykt in i Dollarn som en respons på oroligheter i världsekonomin. Sitt då still i båten.

Trader Dan:
I find this very interesting as it is occuring against the backdrop of rising Treasury yields and a rising equity market. Clearly, for whatever the reason, something seems to be occurring on this inflation front that is moving below the radar screen of many investors. Could silver be sniffing out the first whiff of an inflation play? – traderdannorcini.blogspot.se/2012/08/silver-quietly-sneaking-higher.html

Mengerian:
Min egen slutsats av detta blir: det har inte funnits så här lite spekulationsdrivet köpande i guld på tre år. En prisutveckling som gått svagt neråt i kombination med sjunkande OI är ett tecken på att vi antagligen precis gått igenom en korrektion på en långsiktig bull market. Därför anser jag att det just nu råder ett bra köpläge. mengerian.wordpress.com/2012/08/15/spekulanterna-har-lamnar-adelmetallerna

Dave1bs:
Det är en mycket viktig teknisk nivå som kan brytas när som helst, taket i en 30 år lång cup & handle formation och/eller en potentiell flaggformation ligger vid ca $28,5-29/oz. Skulle silver bryta denna nivå så är det imo det viktigaste tekniska utbrottet någonsin för silver (pga formationens längd, 30 år). Utbrottet kan utan problem ta silver upp mot $150/oz. dave1bs.wordpress.com/2012/08/04/viktigaste-tekniska-utbrottet-nagonsin-for-silver

Silver futures are in backwardation.

Backwardation is a pricing anomaly that typically – but rarely – shows up in the commodities market. And if you can catch it, you can make quite a bit of money.

Historically backwardation means one of two things: 1) there’s a current shortage of silver bullion available on the open market and/or 2) silver traders believe the price of silver is about to take off.
dave1bs.wordpress.com/2012/08/09/brian-hicks-silver-is-about-to-rocket-higher

Cup & Handle med target +100$ Silver

Jim Sinclair:
There is only one thing you need to know about gold: It is going to and through $3500.

We have witnessed market manipulation right here at these levels 9 times. This one will have no more success than the predecessors.

I know that respected minds in our camp feel accumulation is not the intention of the major gold banks.

Do you really believe these mammoth Bankster operations are really going to miss the great gold market’s best move over the shortest time span? I find that impossible to conceive of. They did not miss it in the 70s and will not now.

Gold is going to and through $3500.
jsmineset.com/2012/08/14/in-the-news-today-1277/

Markets By Scoris:
Fortsätter påminna om den högintressanta silvergrafen vars triangel/kilformation drar ihop sig mer och mer mot ett utbrott. Stödet ligger fortsatt på 26 USD/oz och motståndet uppåt sjunker lite för varje dag och befinner sig just nu ungefär vid 32 USD/oz. Ett utbrott – i endera riktningen – lär följas av en kraftig rörelse. RSI har en hel del utrymme att stiga om vi bryter ut uppåt. Spännande läge. marketsbyscoris.com/2012/08/ar-det-dags-for-silver-att-skina.html

Investors vs Hedge Funds, senaste data visar att Hedgefonder är mindre bullish till silver än de varit på fyra år. Samtidigt så är innehaven i olika ETF’er etc på rekordnivåer. Vem kommer få rätt, “investerare” eller hedgefonderna? Samtidigt räknar en del med att hedgefonderna kommer att återvända till silvermarknaden när väl CB’s sätter (och då menas nog i första hand ECB och Fed) igång och stimulera med mer åtgärder än idag. marketsbyscoris.com/2012/08/investerare-vs-hedgefonder-silver.html

James Turk:
“Both gold and silver don’t appear to be doing much since we last spoke, Eric, but appearances can sometimes be misleading. The action in the precious metals over the past couple of weeks has been very constructive, and here’s the important point. Slowly but steadily gold has been pulling away from $1580, while silver has been pulling away from $27. As I have been saying, I think those prices are history. We won’t see them again.” kingworldnews.com/kingworldnews/KWN_DailyWeb/Entries/2012/8/13_Turk_-_Tight_Gold_%26_Silver_Markets_To_Spark_Massive_Breakout.html

John Embry:
“I think it’s clear there is a steady buyer in the market, but the price is being controlled in the paper market. The charts for both gold and silver are looking better and better with each passing day. It should look better because the fundamentals are spectacular.

It’s just a matter of time before gold and silver break out aggressively to the upside. The short-term price movements are being influenced by the paper pushers, but that has nothing to do with how these two metals will trade down the line. kingworldnews.com/kingworldnews/KWN_DailyWeb/Entries/2012/8/13_Embry_-_Gold_To_Spike_As_Physical_Market_Is_Shockingly_Tight.html

Historik om Silverpriset

Silver Rocket – Dont Tread On Me / Silver Bullet & Silver Shield

One thought on “Silver & Guld På Väg Att Nå Tipping Point?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *