Kina Stimulerar med 800 Miljarder

Kina har gått ut med att de skall stimulera med 800 miljarder på nya projekt i syfte att få fart på ekonomin. Kina drabbades hårt efter kraschen 2008 och industrin har haft problem att återhämta sig sedan dess. I ett land som importerar inflation från USA och resten av västvärlden för att kunna hålla ner priser och skapa jobb så är situationen inte så ljus just nu.

Dock så är detta positivt för metallerna som inte kan göra annat än att reagera på nya pengar och ny stimulans och åter fortsätta sin stigning.

telegraph.co.uk/finance/china-business/9500548/China-announces-800bn-stimulus-to-boost-confidence

One Chinese province after another has stepped forward over the last fortnight to announce their plans, in what appears to be a propaganda effort to reassure the public that the economy is still on track.
Meanwhile, Wen Jiabao, the Chinese premier, promised over the weekend that the Chinese government would intensify its efforts to boost the economy in the second half of the year.
On a visit to Guangdong, the heartland of China’s export industry, Mr Wen warned that “there will still be a lot of problems and uncertainties in exports going forward. The third quarter is a crucial period”.

Mer läsning om exporter och handelsunderskott:
fofoa.blogspot.se/2012/04/peak-exorbitant-privilege

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *