Därför är den ekonomiska krisen endast en ren illusion – Zekes Superblogg

Zeke har publicerat ett inlägg som slår huvudet på spiken om vad krisen vi har i dag egentligen handlar om.

superzeke.wordpress.com/2012/08/07/darfor-ar-den-ekonomiska-krisen-endast-en-ren-illusion

Därför är den ekonomiska krisen endast en ren illusion

Här kommer en av de bästa beskrivningarna jag läst om den stora illusionen av den s.k ekonomiska krisen. En kris som egentligen inte finns. Skrivit av min FacebookvänFrans Lugmair.

Det talas mycket om Grekland nu för tiden,men Grekland är en mycket LITEN ekonomi. Kalifornien däremot är världens 6-7 största ekonomi, och delstaten är på randen av konkurs. Bara för att sätta saker i perspektiv.

Vad man hela tiden försöker göra men undvika att prata om är att man försöker inte “hjälpa” eller “rädda” länder som Grekland eller Spanien. Vad man GÖR , och kämpar med näbbar och klor för är att rädda dom privata bankernas “rätt” att profitera och PARASITERA på stater.

Grekland är inte i konkurs, Spanien är inte i konkurs! Ett land är en som en pyramid, en bredd bas av realvärde..sjöar,berg,hus,hav,kunskap,industri..det är bara en fråga om hur man väljer att värdera detta. En Bank däremot är som en inverterad pyramid, med en mycket LITEN bas av realvärde som man sedan “kreditexpanderat genom systemet som kallas “fraktionella reserver” dvs man måste bara ha en “fraktion” av det “man lånar ut” (dvs skapar ur luft/Ex Nihlo).

Allt det sprattel vi ser runt omkring oss just nu handlar bara om EN SAK. Att försöka (förgäves) försöka försvara ett PARASITERANDE privatägt banksystems rätt att PARASITERA. Om folk och länder lider svårt, är det inte dags att skicka dessa penningmånglare dit dom hör hemma?

Är det inte det som är kampen? Är det inte det som är fråga no.1?
Är det inte frågan som är större än Vänster eller Höger?

Det är den frågan som är skillnaden mellan Demokrati eller Feodalsamhälle med LORDs and Serfs. Mellan DEMOKRATI och FINANSIELL DIKTATUR.”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *