Dagens Samhälle & Dess Problem – Anders Wijkman

Ett väldigt givande sommarprat av Anders Wijkman om dagens samhälle. Bredd och djup och aktuella frågor. Ta en kopp kaffe och lyssna!

sverigesradio.se/topsy/ljudfil/4066217.mp3

Se även hans två youtubefilmer som jag postat tidigare om förnekelsen i samhället och den kommande omställningen.
peakswe.se/2012/06/omstallning-fornekelse-med-anders-wijkman

Borgerlig tillväxtkritiker som i över 40 år har drivit miljö- och rättvisefrågor på högsta nivå. Skrev bokenDen stora förnekelsen tillsammans med forskaren Johan Rockström där de argumenterar för bättre klimat-, miljö- och resurspolitik. Riksdagsledamot för Moderata Samlingspartiet som 26-åring. Var senare chef för Röda Korset och Naturskyddsföreningen och biträdande generalsekreterare i FN. På senare år EU-parlamentariker för KD. Sitter i styrelserna för bland annat Tällberg Foundation och Romklubben. Utreder reglerna för offentlig upphandling. Äger ett eget vindkraftverk.
– Det kommer bland annat att handla om “politikens kris”, om “den förbannade kortsiktigheten” – i ekonomi och politik – och om “den trångsynta nationalstaten”. Jag vill också lyfta fram de tysta hjältarna – människor som arbetar i vården.

Direktlänk till SR: sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=2071&artikel=5128289

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *