Who Is Running Scared? – Silver, Gates & Munger

En mycket sevärd video från The Silver Bullet & The Silver Shield av Chris Duane. Han visar på hur Gates, Munger och andra från det styrande skiktet försöker hålla nere intresset kring ädelmetallerna och då främst silver. Silver är akilleshälen för det globala banksystemet. Vi kommer att få en krasch, det är matematiskt oundvikligt. Antingen kommer länder, ex USA, att strukturea om sina skulder (en default), men detta har aldrig hänt i ett land som har möjlighet att trycka sina egna pengar. Vi kommer då troligen att då se dollarn förlora otroligt i värde pga massivt tryckande av pengar. I båda fallen är det en kollaps utan dess like som vi ser och pengar kommer att jaga fysiska tillgångar och värden.

Som Chris säger, en marknad styrs av girighet, greed, på vägen upp och fear på vägen ner. I en kollaps så sker det ännu mer explosionsartat då dessa båda känslor går ihop och trycker priserna uppåt för ex. ädelmetaller. Girighet för att tjäna på kollapsen och rädsla för att undvika att förlora allt.

Har du ännu inte några bra argument om varför du bör äga fysiskt silver? Titta då på hela serien The Silver Bullet & The Silver Shield (YouTube).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *