Just Galt It

Ibland ställs vi inför nya fakta eller kommer fram till en slutsats som fullständigt vänder upp och ner på världen omkring oss. Plötsligt ser vi allt genom ett annat sorts filter.

Vi har då ett val. Antingen kan vi försöka ignorera det vi nyss har lärt oss och fortsätta som förut. Fortsätta med vårt destruktiva förhållande, vårt jobb vi inte gillar eller vår situation vi befinner oss i.

Eller så kan vi ta ett beslut att lämna det vi har och ta en annan väg. Vi låter vårt gamla jag dö för att göra plats för ett nytt jag baserat på ny kunskap och nya lärdomar. Vi accepterar att vi har haft fel, valt fel eller hållift fast vid något för länge.

Många problem, missnöje och ångest som jag ser där ute i dagens samhälle är resultatet av att vi klamrar oss fast vid det som alltid har varit. Vi vågar inte släppa taget. Jobbet, vår familj, våra vänner identifierar oss och utan dem är vi vilse. Vi har inte självkänslan och modet nog att slå oss fria. Vi lider i tysthet och nöjer oss.

Jag tror att den kommande finansiella kollapsen kommer att påverka alla på jorden djupt. Speciellt oss i västvärlden som lever i ett överflöd på lånad tid. Livet som vi ser det i dag kommer radikalt att ändras. Är du bredd att lämna det du har för att söka ny mening mitt i kaoset? Jag uppmanar alla att funder hårt och länge på hur du skulle vilja leva och ta steg mot det nu. Livet är för kort för att levas för någon annan. Att offra för någon annan. Fundera om du gör det för dig. Om inte så våga släpp taget, lämna det gamla och sök en ny väg.

Most men lead lives of quiet desperation and go to the grave with the song still in them.
– Henry David Thoreau

One thought on “Just Galt It

  1. Pingback: Galt It – Ann Barnhardt Stänger Sin Verksamhet | Peak SWE

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *